Eigenheimers

KUNST VAN EIGEN BODEM

 

De bestuursgroep Eigenheimers is opgericht kort na het “Pimp Up plan” (verbouwing) van dorpshuis ’t Noorderhuukien. Het bestuur bestaat uit 6 personen die om de 2 jaar het kunstweekend “Kunst van eigen bodem” organiseren. Na 2012, 2014 en 2016 was 2018 de 4e editie, ook wel  Eigenheimers IV genoemd.

Kunstweekend Eigenheimers 5 van 18 t/m 20 november 2021!

Na de exposities Eigenheimers in 2012, 2014, 2016 en 2018 zou aanvankelijk de 5e editie, het lustrum, gehouden worden in 2020.
Helaas gooide corona roet in het eten, maar dit jaar wordt alsnog dit lustrum gehouden en gevierd!

De komende editie/lustrum wordt mede mogelijk gemaakt door Cultuur & Erfgoedpact Oldebroek waarvan we een mooi bedrag hebben gekregen. Hiervan hebben we inmiddels een party-tent aangeschaft die we gaan inzetten voor de workshops voor de komende en daarop volgende edities. Tevens geeft ons dit wat ruimte m.b.t. aanschaf materialen voor workshops, etc.
We willen de deelnemers van de expositie en workshop-gevers tevens een leuke attentie/herinnering geven van deze feestelijke editie.

De deelnemers van deze kunstexpositie zijn (ex-) Noorders of Kerkdorpers. Inmiddels hebben zich al weer een groot aantal personen aangemeld om aan deze expositie deel te nemen.
Mocht u ook willen deelnemen aan de expositie of bijvoorbeeld een muzikale bijdrage willen leveren, geeft u dan op via Anna Kloth.

Ook deze editie zal Paula de Ruiter & Marieke ten Berge op de basisschool “het Noordermerk” een workshop verzorgen waarvan de resultaten ook op de expositie te bezichtigen zijn.
Op 18 november zal de opening van deze expositie worden gehouden waarvoor alle Noorders/Kerkdorpers uitgenodigd zijn. De aanvang is 18.00uur en de exacte inkleding volgt nog, maar in iedergeval zal de Eigenheimer-friet en champagne niet ontbreken!

Op vrijdag 19 november bestaat de mogelijkheid de kunstwerken te bezichtigen vanaf 18.00uur tot 21.00uur.
Op zaterdag 20 november is de expositie geopend vanaf 10.00uur tot 17.00uur. Op deze dag worden ook diverse workshops gegeven die geschikt zijn voor kinderen en volwassenen.
We willen deze workshops gaan inroosteren in tijdvakken en indien mogelijke willen we dit ook gaan doen voor bijvoorbeeld muziek en dans.

Iedereen die wil komen kijken of wil deelnemen aan de workshops is van harte uitgenodigd!
De entree en deelname is gratis.

 

De naam van de expositie komt van de Eigenheimer-aardappel die aan de overkant van het Veluwemeer in de Flevopolder wordt geoogst. De voormalige Zuiderzee en de slecht begaanbare wegen die naar het Noordeinde liepen zorgde ervoor dat Noordeinde min of meer geïsoleerd lag voor de buitenwereld. Ook teisterde de Zuiderzee Noordeinde met vele overstromingen. De buitenwereld was dan helemaal ver weg en de Noorders moesten het met elkaar rooien. Dit maakte de inwoners van Noordeinde zelfredzaam en eigenzinnig, vandaar Eigenheimers.