Gym club Noordeinde

&#x;&#x;

De geschiedenis

De gym club  is opgericht in 1995 met 24 deelnemers, een aantal daarvan sporten nog steeds bij de gym club.
Dat zijn: Rita vd Wetering, Aly Nagelhout, Hannie Kroes en Hennie Roersma. Eef van de Streek vanaf 1995.De eerste gym juf was Yvonne Jansen, daarna Carla Bultman, Joke van de Put gaf les vanaf 2009 ze kreeg € 15,- per uur.

Voor de gymlessen betaalden ze toen € 10,- voor 2 maanden, in 2010 werd het verhoogd naar € 15,-,Er waren toen 24 leden en ze waren verdeeld over twee groepen.

In 2010 kwam Jeanet Mulder lesgeven en zij kreeg € 15,- per uur, wat later € 17,50 werd, Jeanet is gestopt in juni 2014.

Vanaf september 2014 tot heden is onze gym juf Johanna Blaauw uit Elburg, zij kreeg € 17,50 per uur wat in 2016 verhoogd is naar € 20,- per uur.
Ook voor de lessen betalen we nu € 20,- per 2 maanden, wat ook te maken heeft met het verminderde leden aantal, we zitten nu op 12 leden en nieuwe leden zijn altijd welkom.

&#x;&#x;

De Gym les

We gymen op de maandagavond van 19 uur tot 20 uur.
De lessen bestaan uit blokken van drie weken en wisselen dan van structuur.

We zijn begonnen in september met pilatus; verschillende oefeningen die te maken hebben met evenwicht en alle verschillende spiergroepen aanpakt, de oefening houdt je 1 minuut vol , even 10 seconden losschudden en op naar de volgende oefening.
Afgelopen maandag zijn we begonnen met een circuit van oefeningen; je begint bij 1 oefening bijv. touwtje springen voor 1 minuut en dan ga je naar de volgende oefening. Dat kan zijn buikspieroefeningen, een sprintje trekken, met de dump bells een oefening doen.

Daarna gaan we steps doen.
We sluiten altijd de laatste 5 minuten af met een ontspanning oefening.

&#x;&#x;

afsluiting van het jaar

De laatste les is meestal begin juni, we sluiten dan af met een uitje; dan kan zijn bowlen, solex rijden, een boottocht maken of naar een toneelstuk met z’n allen.

Het is leuk om te doen, in het dorp zelf, met vrouwen uit het dorp zelf !


Linker foto :rondje Dalfsen op de solex, rechter foto: bowlen op t Loo.

&#x;&#x;

Bestuur

Jorelia
bestuur
Johanna
Gym instructeur
&#x;&#x;

Laatste nieuwtjes