Kerst 2019

&#x;&#x;

Kerst

“De donkere dagen voor kerst.” Hoor jij dit mensen ook vaak zeggen? Soms klinkt dit positief en bij andere negatief of deprimerend.
Nu de Sint weer uit het land is en alle ophef ook weer voorbij is, richten we ons alweer op het volgende feestgebeuren.

De gezellige kerstdagen en oud en nieuw staan weer voor de deur, Kerst is het gezelligheidsfeest bij uitstek.
In de koude en donkere wintermaanden is het de ideale tijd om als familie en vrienden bij elkaar te zijn.
Kerst is alleen niet altijd een gezelligheidsfeest geweest, De afgelopen eeuwen hebben christenen tijdens de kerstdagen de geboorte van Jezus Christus gevierd.
Voor christenen is Kerst het feest van de komst van Jezus naar onze aarde.

In Noordeinde zijn er weer een aantal vrijwilligers in ons dorp die rondom de kerstdagen druk bezig zijn om kerst te vieren, dit begint met de traditionele kerstmarkt van ’t Noorder comité en op kerstavond is in het kerkje in Noordeinde  een samenkomst waar het Noorderkoor olv Teun Reinders kerstliederen zingt.

Op eerste kerstdag is er in ’t Noorderhuukien een middagdienst georganiseerd door de zondagschool, de kinderen zullen hier een stukje doen en zoals elk jaar is er voor iedereen warme chocomelk.
De avonddienst ziet er dit jaar anders uit en word niet meer door de zondagschool georganiseerd, hier zal het senior Noorderkoor en het junior Noorderkoor en muzikaal optreden geven en natuurlijk mag het kerstverhaal van dhr. W. van de Weg niet ontbreken.

Jong en oud is van harte uitgenodigd.

&#x;&#x;

terugkijken

terugkijkend naar het afgelopen jaar en het opstarten van Noorders.nl is het leuk om te zien dat we veel betrokkenheid hebben in ons dorpen, tijdens het opbouwen van de website viel het mij op dat we enorm veel verenigingen hebben in ons dorp.

Tijdens het interviewen merkte ik ook dat de zorgen van het voortbestaan van deze verenigingen ook meespeelt omdat de aanwas van nieuwe leden behoorlijk is teruggelopen.
Misschien is 2020 voor ons allemaal wel het jaar om eens een avond mee te kijken of om deel te nemen aan de activiteiten bij de verenigingen of door het lid worden ook een steentje bij te dragen aan het leefbaar houden van een klein dorp, want de verenigingen spelen hierbij een belangrijke rol  en zijn onmisbaar in ons dorp.

&#x;&#x;

fijne kerstdagen

De redactie van Noorders is blij met alle input en nieuwtjes vanuit het dorp en vraagt ook aan iedereen de nieuwtjes en evenementen te delen via redactie@noorders.nl .
Samen kunnen we er wat moois van maken en ook alle oud-Noorders en betrokkenen buiten ons dorp op de hoogte houden van alle activiteiten en nieuwtjes in ons mooie dorp.

Graag wil ik iedereen fijne kerstdagen toewensen.

Related Posts

Leave a comment